perjantai 19. marraskuuta 2010

Sitrusjuustokakku



Tässä mun lemppari, sitrusjuustokakku.
Isoon vuokaan:

Pohjassa:
kaurakeksejä n. 250g, 100g margariinia/voita

1.täyte:

2 prk flora vispiä
2 prk rahkaa
1 prk valio appelsiinituorejuustoa
1 levy valkosuklaata (pandan 130g)
tilkka vettä
5 liivatetta

Päällikerros:
1 prk tai vähemmän Lemon curd-tahnaa
2 dl vettä
3,5 liivatetta

Koristeluun floravispi 2dl + 1rkl kreemijauhetta, limesiivuja, suklaaperhosia.

-Murskaa keksit ja sekota sulatetun rasvan kanssa. Painele irtopohjavuokaan, johon on pingotettu leivinpaperi.-Sulata valkosuklaa ja sekoita tuorejuuston kanssa.
-Vatkaa kerma, sekoita rahka ja tuorejuusto-suklaaseos joukkoon. Liota liivatteet, kiehauta vesi. Sekoita liivatteet veteen jonka jälkee yhdistä ne seokseen. Anna hyytyä jääkaapissa tai nopeiten hetki pakkasessa.
- Valmista päälikerros sekoittamalla ensin lämmintä vettä lemon curdin kanssa. Säästä vettä liivatteiden sekoitukseen. Liota liivatteet kylmässä vedessä, jonka jälkeen sekoita ne kiehautettuun veteen. Yhdistä ja kaada varovasti lusikan kanssa keskikerroksen päälle. Anna hyytyä useita tunteja jääkaapissa, mieluiten seuraavaan päivään. Koriste haluamallasi tavalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti