sunnuntai 29. toukokuuta 2011

Raparperiunelma kinuskikissan tapaan



Erittäin hyvää!!


3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl sokeria
ripaus suolaa
100 g voita tai margariinia
2 rkl vettä

500 g raparperia
2 rkl perunajauhoja
125 g voita tai margariinia
1 ½ dl sokeria

4 liivatelehteä
1 flora vispiä

1 vaniljatuorejuustoa
1 rkl vaniljakreemijauhetta
1 rkl vaniljasokeria
1½ dl tomusokeria
2 valkuaista
4 rkl sitruunamehua


Pohja: Nypi rasva, vehnäjauho, sokeri ja suola tasaiseksi, lisää vesi.
Keskikerros: Levitä kuutioitu raparperi pohjan päälle. Keitä kattilassa rasva ja sokeri kunnes seos karamellisoituu. Kaada raparperien päälle ja paista pohjan kera 200c n. 35 minuuttia.
Päälys: Vatkaa kerma, lisää tomusokeri vähitellen vatkatessa. Lisää seokseen tuorejuusto ja vaniljasokeri sekä kreemijauhe. Vatkaa valkuaiset. Kiehauta sitruunamehu ja lisää liotetut liivatteet joukkoon. Sekoita valkuaisvaahto kerma-tj seokseen. Kaada hieman jäähtynyt liivateliuos ohuena nauhana seokseen ja sekoita hyvin. Anna hyytyä min. pari tuntia, mieluiten seuraavaan päivään asti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti