maanantai 13. joulukuuta 2010

Mansikkakakku


Tästä kakusta ei mansikoita puutu.. Nam!

Pohjana 5 munan kakkupohja:
5 munaa
sokeria
jauhoja
perunajauhoja
2tl leivinjauhetta


Välissä:
1 prk flora vispiä
1 prk rahkaa (250g)
½ dl vaniljakreemijauhetta
sokeria maun mukaan

n.250g mansikoita pieniksi paloteltuina

Kostutukseen maitoa.

Päällä:
350g mansikoita lohkottuina
kiillesokeri
kermapursotuksiin käytetty 5 dl flora vispiä ja 2 rkl vaniljakreemijauhetta.

- Mittaa saman kokoisiin laseihin (n.3dl) yhtä paljon munia, sokeria ja jauhoja. Tässä käytin perunajauhoja n. 25% määrästä, voi laittaa enemmänkin tai ei ollenkaan, makuasia.
Vatkaa munat ja sokeri. Lisää varovadti jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Paista voidellussa irtopohjavuoassa 175c 40 min. Anna kuuman kakun jäähtyä ja ota sitten irti vuoasta.

- Valmista mousse vatkaamalla kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon rahka ja kreemijauhe, sekoita hyvin. Levitä mansikat paloteltuina leikatun kakkupohjan päälle.Levitä mansikoiden päälle puolet moussesta. Tee toinen kerros samanlailla. Anna vetäytyä muutama tunti jääkaapissa, mielellään yön yli.

- Lohko puoliksi jäiset mansikat ja asettele ne kakun päälle. Jos haluat, voit levittää hilloa mansikoiden alle, jottei pohja paistaisi välistä. Valmista kiille purkin ohjeen mukaan ja kaada se kylmien mansikoiden päälle (hyyttyy nätimmin miltei välittömästi). Tee pursotukset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti