maanantai 13. joulukuuta 2010

penkonikuorrutettu hirvenpaisti



Tätä herkkua syötiin itsenäisyyspäivänä! Tein sekä hirven paahtopaistia, että pekoni-juustokuorrutettua paistia. NAM!

Ohje on simppeli:

Liha jäisenä 100c uuniin (n. 1,5kg). 2 tunnin uunissaolon jälkeen laita paistomittari. Anna olla 10-12 tuntia kunnes mittari näyttää 75. Valmista suolaliemi kiehauttamalla 1 litra vettä ja lisäämällä siihen ½ dl suolaa ja ½ tl mustapippuria. Kaada kuuma liemi lihan päälle ja anna muhia paistopussissa viileässä 4-5 tuntia.

Jos haluaa kuorruttaa nii se sit just ennen tarjoilua! Tässä kuorrutus tehty patilla koskenlaskia ja pekonisiivuilla. Kylmä, kuorruttamaton paahtopaistikin oli hyvää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti