perjantai 28. tammikuuta 2011

Karjalanpiirakat


Puuro:
0,5l vettä
1,5l maitoa
3dl puuroriisiä
suolaa!
1 muna  

Kuoritaikina:
3dl vettä
1½ tl suolaa (tai enemmän)
5dl ruisjauhoja
2,5dl vehnäjauhoja

-Keitä puuro kuten normaalisti riisipuuro. Lisää jäähtyneeseen puuroon muna. Puuron voi keittää edellisenä päivänä.
-Sekoita kuoriainekset keskenään. 

-Jaa kuoritaikina 4 osaan. Tee pitkula, jonka jaat edelleen 20 osaan. Kauli yksi pala taikinaa levyksi kaulimella ja ota pyöreällä muotilla. Täytä ja rypytä. Paista 300c kullanruskeiksi. Valmiit piirakat sivele maito-voiseoksella.

Huom! Ruistaikina kuivuu erittäin nopeasti, kannattaa jauhottaa kaikki palat hyvin leikkauksen jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti