lauantai 19. maaliskuuta 2011

Tuplasuklaakakku


Tän kakun jälkeen kukaan ei voi olla ainakaan makean nälkäinen.. Ähky ehkä mielummin.
Ohje on meilko kummallinen, joten oli pakko kokeilla. Sokeri narskuu suussa..

Pohja:
1 dl sokeria
3/4 dl fariinisokeria
2 munaa
½ prk (100g) kermaviiliä tai ranskankermaa
1 dl kylmää vettä tai maitoa
85g voita sulatettuna
1 dl rypsiöljyä
4dl vehnäjauhoja
½ dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa
50g valkosuklaata paloiteltuna
1 rkl vaniljasokeria

Maitosuklaakuorrutus:
125g tummaa suklaata
190g huoneenlämpöistä voita
3 1/4 dl tomusokeria
1 rkl vaniljasokeria

Valkosuklaakuorrutus:
70g valkosuklaata
70g huoneenlämpöistä voita
1 ½ dl tomusokeria
1 rkl vaniljasokeria

-Vaahdota tavallinen hienosokeri ja munat
- Lisää joukkoon fariinisokeri, kermaviili/ranskankerma, vesi/maito, voisula ja öljy
- Yhdistä kuivat aineet ja valkosuklaapalat keskenään ja kääntele seos munavaahtoon
- Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista 180asteessa noin 45 minuuttia
- Jäähdytä 15 minuuttia ja irrota vuoasta. Kun kakku on kokonaan jäähtynyt, leikkaa se kolmeen osaan

Tumma ja vaalea kuorrutus tehdään samalla tavalla:
- Sulata suklaa ja anna jäähtyä 5 minuuttia
- Vatkaa voi kuohkeaksi
- Lisää sokerit ja vatkaa seos sileäksi
- Kääntele suklaasula sekaan

Kokoa kakku:
- Levitä valkosuklaa väliin
- Levitä 1/3 tummasta kuorrutteesta väliin
- Päällystä kakku 2/3 tummalla kuorrutteella
- Koristele esim. suklaakarkeilla, suklaalastuilla yms..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti