perjantai 25. maaliskuuta 2011

Vaniljaiset voisilmäpullat

 Mikään ei oo parempaa kun tuore, kuohkea pulla! En ikinä oo käyttäny munaa pullataikinassa, ei tuu niin sitkeetä kun tekee ilman. Pullien pyörittelyvaiheessa en ikinä vaivaa taikinaa sen jälkeen kun oon kumonnu sen alustalle kiposta. Leikkaan siitä vaan paloja ja pyörittelen käsissä, tulee kuohkeita näin.

2 pss kuivahiivaa
2 dl sokeria
2 tl suolaa
2 tl kardemummaa
5 dl maitoa
200 g voi- tai margariinisulaa
n. 13 dl vehnäjauhoja

100g voita
vaniljasokeria
2rkl sokeria

Sekoita osa jauhoista (esim 1/3), kuivahiiva, suola, sokeri ja kardemumma.  Lämmitä maito reilusti kädenlämpöiseksi (42c) ja sekoita kuiviin aineisiin. Lisää jauhoja ja sulatettu voi/margariini. Anna kohota 45 liinan alla. Leivo pyöreiksi palluroiksi ja kohota pellillä 10 min. Älä paina/vaivaa taikinaa liikaa! Paina kuopat jokaisen pullan keskelle. Voitele pullat ja lisää jokaiseen silmä voiseokseksta (Notkista voi ja sekoita sokerit siihen). Ripottele päälle vielä hienoasokeria ja paista 200c n. 10 min pullan koosta riippuen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti